Search

Region Norr utökar sin säljstyrka

Alexander Thunborg som Account Manager i Region Norr.

För två år sedan påbörjade Orange Cyberdefense sin satsning i Norr och idag har man kontor i Borlänge, Sundsvall, Östersund, Umeå och Luleå. Region Norr har vuxit snabbare än planerat och har under året rekryterat ett flertal personer med olika specialkompetenser.

Hösten 2021 började Alexander Thunborg som Account Manager i Region Norr. Han kommer närmast från konsultförmedlaren Ework Group där han arbetade som sälj- och leveransansvarig och drev företagets satsning i norr.

– Jag träffade Kåre Nordström, Regional Manager i Region Norr, på ett kontorshotell där vi båda satt och arbetade. Kåre är en fantastisk storyteller och jag blev genast intresserad av Orange Cyberdefense och cybersäkerhetsbranschen, berättar Alexander.

Kåre och Per Elings, Consult Manager på Orange Cyberdefense, bokade in ett möte med Alexander där de berättade om etableringen i norr. 

– Jag trivdes bra på min förra arbetsplats och jag hade inte arbetat med cybersäkerhet tidigare men ju mer jag pratade med Kåre och hans kollegor desto tydligare insåg jag vilket fantastiskt företag Orange Cyberdefense är, fortsätter Alexander.

 

Cybersäkerhet på norrländska 

Många företag behöver hjälp idag med att säkra sin IT-miljö och Region Norr har från början fokuserat på att arbeta ”GLOCAL”, dvs att kombinera global förmåga med lokal kompetens.

– Alla individer i teamet kompletterar varandra och det är en bra mix av kompetenser som kan möta kundernas behov och ta regionen framåt. Jag har känt mig välkommen från start, inte bara av regionen utan av hela företaget.

 

Orange Cyberdefense tar kraften från en stor organisation men arbetar lokalt

– Vi är ett prestigelöst företag och alla kollegor hjälper till, oavsett vilken position de harVår vd har kommit och hälsat på flera gånger och är verkligen intresserad av vad vi gör i norr. Hans engagemang återspeglar företagets challenger-kultur, att vi lever som vi lär.

Alexander kommer från Sundsvall och har arbetat flera år i Stockholm, bland annat sju år på Telia i olika roller. Det var under denna period som han fick prova på att arbeta med försäljning och rådgivning och hans intresse för kommunikation och interaktion började växa.

– Jag trivs bäst med att utveckla kundrelationer. Jag har aldrig sett mig som en säljare utan jag är en rådgivare som alltid fokuserar på kunderna, och att de ska få den lösning som passar dem bäst. Att hålla ihop processerna och agera som en projektledare åt kunden är utvecklande och jag tycker att det är viktigt att ha en kontinuerlig kontakt för att fånga upp vad kunden verkligen efterfrågar.

Trivs bäst i Norrland

För ett år sedan flyttade Alexander tillbaka till Sundsvall och han känner att det är i Norrland han trivs allra bäst.

– Mitt största fritidsintresse är fiske och jag försöker fiska så ofta som jag kan. Innan pandemin reste jag en hel del men nu är det fokus på familjelivet då jag ska bli pappa i februari. Det är mycket som sker nu, både privat och i arbetslivet, och jag ser verkligen fram emot att vara med på Orange Cyberdefense resa att bygga ett säkrare digitalt samhälle.

Incident Response Hotline

Facing cyber incidents right now?

Contact our 24/7/365 world wide service incident response hotline.